2016 Gezegenler Çemberi daralıyor.

Jüpiter  2016
Başak’ta başladığı yılı 9 eylülde geçiş yaptığı terazi’de tamamlıyor olacak.Bu da demek oluyor ki 2016 yılının son çeyreğinde bir önceki yıla göre  çok daha fazla evlilik teklifi ya da iş  ortaklıkları olacak. Jüpiter terazi  transiti boyunca bazı bakımlardan geçmiş ve gelecek,madde ve ruh,sevgi ve merhamet  arasında kurulması gereken dengeyi yakalamayı önerirken, paylaşmanın her türlü varlığı arttırdığının farkında olmamızı sağlayarak insani değerlerimizin artması yönünde motivasyonlar yaratacak.
Bolluk bereket gezegeni  Jüpiter maalesef 2016 da  uzun süre  çok rahat bir konumda kalamayacak. 23 mart ve 26 mayıs tarihlerinde  yay transiti süren  Satürn ile  etkileşimde kalarak  Satürn ün kısıtlayıcı etkilerinden  fazlasıyla nasibini alacak.Ayrıca  7 ocak’ta başlayacak ve 9 mayıs’a kadar sürecek retro hareketi  yüzünden de  zenginleştiren ,arttıran etkisi  de ciddi ölçüde kısıtlanacak ve kendisini göstermekte zorlanacak.
Özellikle Jüpiter in yönettiği yay burcu için bu tarihlere (23 mart-26 mayıs) dikkat etmek gerekli.2016 boyunca yaylar önceden şansla elde ettikleri her şey için çok daha fazla çaba göstermek ve efor sarf etmek zorunda kalacaklar ama bu tarihlerde çabalarının karşılığını bile almak oldukça güçleşebilecek.
2016’nın son günlerinde ise Uranüs le oldukça mücadeleli bir açı yapacak olan Jüpiter epeyce  Uranyen etkiler altında kalacak.Jüpiter özgürlüğün , Uranüs ise bağımsızlığın savunucusu olarak bir araya geldiğinde isyanlara varan gelişmeler yaşanabilir.Bu dönemde şans sadece önceden hazırlık yapmış olanlar ,efor sarf etmişler için söz konusu olacak. İlişkilerde ve sosyal yaşamda güç savaşları yaşanırken ,ilişkiler yeniden şekillenmek zorunda kalabilir.
Jüpiter bu yıl iki kez olmak üzere pluto ile olumlu açılar yapıyor olacak .16 mart ve 26 haziran tarihlerinde gerçekleşecek  bu açıların her türlü yaşamsal önemdeki değişikliğin yapılması için en uygun tarihler olduğunu söyleyebiliriz.Hayatınızın dümenine geçmek,edilgenlikten etkenliğe terfi etmek,iş yerinde yeni sorumluluklar ve promosyonlar almak hatta hayatınızın en büyük parasını kazandıracak projeye başlamak  için mükemmel zamanlar olabilecek bu iki tarihe özellikle dikkat.
Satürn 2016
Satürn 21 aralık 2017 ye kadar sürecek yay burcu transitinin 11 ‘ile  21’ arasındaki bölümünü 2016 yılında tamamlayacak.Hal böyle iken Satürn yıl boyunca hem yay burcuna ve temsil ettiği konularına bazı kısıtlamalar getirirken hem de artan bir konsantrasyon talebi içinde olacak.Uçuşan,kaçışan  yayları zora sokacak en önemli konulardan biri de bu olacak diyebiliriz retro harekette olacağı 26 mart /13 ağustos aralığını saymazsak tabii.Satürn ün retro harekette olacağı 26 mart /13 ağustos arası yaylar başta olmak üzere haritalarda yay burcunun yer aldığı alanlarda herkes için bir nefes alma süresi oluşacak.
Yine 23 mart ve 26 mayıs Jüpiter etkileşimlerinde bulunduğu evde kontrol eğilimini görünür şekilde arttıracak,şans ise çalışan çabalayandan yana olacak.
Satürn’ün pek de haz etmediği Neptün ‘le yılın ilk önemli açısı 17 haziranda gerçekleşecek ve etkisi neredeyse temmuz a dek sürecek.Bu süreç geçmişin hataları ya da eksiklerini düzeltmekle geçecek gibi gözüküyor.Bu dönemde yeni sözler,yeni angajmanlar içine girmemek lazım.
Yılın bir diğer önemli Satürn Neptün açısı ise 10 eylülde.Yine neredeyse ekime dek etkili olacak bu açı bazı değişiklikler ile gelecek .Neptün odaklanmış Satürn u  odağından uzaklaştırarak  dikkatini dağıtacak ve bu dağınıklık sonrası  yaşanacak bazı olumsuzluklar söz konusu olacak.Bu açı başata balık ve yaylar olmak üzere ikizler ve başakları da olumsuz etkileyecek.
Satürn’le oluşacak en pozitif açılardan biri Uranus’le yapacağı trine.Enerjinin uyum içinde akmasını sağlayacak bu açı için de ne yazık ki yılın sonunu aralık ayını beklemek gerekecek.
Chiron 2106
Chiron,  yıla balık burcunda başlıyor ve orada tamamlıyor olacak.Saturn ve Uranus arasındaki bir köprü misali sifasını yıl boyu materyal dünyadan uzaklaştırıp daha subjektif  ve manevi bir alana doğru motive ederek sunuyor olacak.
Uranus 2016
Uranus  17’ koç burcunda başladığı yılı yine 25’ koç burcunda tamamlayacak.  Ani değişikliklerin gezegeni olan Uranüs  çoğu zaman insanı şok eden dramatik değişiklikleri beraberinde getirir.Aslında  bu değişikliklerin önemli bir amacı vardır ; insanı canlandırmak  ve farkındalığını arttırmak…
Uranüs’ün Koç’taki transiti bizlere bir “uyandırma çağrısı ” gibidir. Eskimiş geçerliliğini yitirmiş düzen, üzerimize yapışmış kalıplar, davranışlar, hatta belki görüntümüz bile değişmek için bize acil sinyal veriyordur. Değişim kaçınılmazdır..
Uranus Koç transitininin  29 temmuzda başlayacak retroya kadar olan sürede (neredeyse yılın ilk yarısı boyunca) yaratması muhtemel etkileri şöyle sıralayabiliriz :
Pozitif etkileri: Kendinizi sürekli alarmda hissedersiniz, bir sürü fikir havalarda uçuşur ve bunlar çoğunlukla düzensizdir, enteresan ama aynı zamanda en  parlak fikirler bu dönemlerde çıkar. Bu dönemde hayat çok hızlı akar bu sebeple  fikirleri bir yerlere not etmek iyi bir fikir olabilir. Sezgisel kavrayışınızın en üst noktalara ulaşacağı bu dönemde her tarafta semboller ve mesajlar görebilir , tesadüfler ve eşzamanlı garip olaylar ,yeni durumlar yaşanabilir.Parlak fikirleriniz sayesinde uzun süredir çözülemeyen olaylara hızla yeni çözümler üretebilirsiniz. İlham ve yaratıcılığı yaşamın her alanında  hissedersiniz.
Negatif etkileri: Ara sıra zihinsel sıkıntılar yaşayabilir ,kendinizi  boğulmuş, sıkışmış ve endişeli, sinirli veya korku dolu hissedebilir, dağınık ve fokus olmakta zorlanabilirsiniz. Bazılarımız kendini hiçbir yere ait hissedemezken ,sürekli bir yer değiştirme ve arama sürecine girebilir. Devamlı bir telaş ve acele etme halinde  hissedebilir ancak neden olduğunu hiç anlayamayabilirsiniz.
Neler yapabilirsiniz? Bu dönem sadece bir şeye odaklanın, birden fazla şeye odaklanmak zihnimizi yorabilir ve işleri daha kötüye sürükleyebilir. Elektronik aletlerden özellikle yatarken biraz uzak durun. Yoga, yürüyüş gibi aktiviteler iyi gelebilir. Evrenle devamlı iletişim halinde olmalı, dua etmelisiniz… ve bilmelisiniz ki evren için yapacağınız en güzel şey kendinizi uyandırmaktır…
Neptün 2016
Denizlerin ,okyanusların ve aynı zamanda balık burcunun  yöneticisi Neptün 8’ balıkta başladığı 2016 yolculuğunu 12’ balıkta bitirecek.Bu da balıklar başta olmak üzere su burçlarında 2016 da  hayalperestliğin ve idealizmin yine yüksek olacağını , ayakları yere basmayan faaliyetler in,hayallerin peşinde koşulacağını  anlatıyor.İş dünyası adına bazı zorluklar olsa da sanatsal yaratıcılık açısından oldukça verimli bir yıl olabilir.Gerçekle illüzyonu ayırt etmek kolay olmayabilir.
Neptün ,2016 yılında ,13 haziran /19 kasım tarihleri arasında retro harekette olacağından söz konusu etkiler azalacaktır.
Plüton 2016
Pluton, 2016 yılına 15’oğlakta başlayacak ve yılı 18’oğlakta tamamlayacak.18 nisan / 26 eylül aralığındaki retro hareketi dışında pluton bu yıl 16 mart ve 26 haziran tarihlerinde Jüpiter’le yapacağı açılarla bu yıl şahane,zenginleştiren,iyi hissettirecek değişikliklere imkan verecek.Bu değişikliklerin size yansıması ise 15-18 derce oğlak burcunun haritanızda bulunduğu evin konularında olacak.
Merkür  2016
Merkür ,2016 yılında dört kez retro  olacak;
5 ocak/26 ocak arası oğlak burcunda,
28 nisan/22 mayıs arası boğa burcunda,
30 ağustos/21 eylül arası başak burcunda,
19 aralık 2016/8 ocak 2017 arası ise oğlak burcunda.
2015 te hava burçlarında gerçekleşen ,Merkür retro kuşağı bu yıl toprak burçlarına geçiyor ki bu da toprak elementi konularında gecikmeler,bekleyişler,aksaklıklar anlamına geliyor.Özellikle yılın beşte birini retro harekette geçirecek Merkür bu yıl para ve finans dünyasını  yakından etkileyecek. Borsalarda elektronik sistem sorunları ya da piyasaları ilgilendirecek başka aksaklıklar diğer yıllara göre daha sık görülebilir.Retro tarihlerinde finans sektöründe çalışanların iletişim sorunları ya da hataları yüzünden negatif maddi sonuçlar almaları,zarar yaratmaları söz konusu olabilir.Bu dönemde teknoloji ve internet girişimcilerinin de extra dikkatli olmaları önerilir.İş ile ilgili zaman ve para planlamalarınızı bu tarihler dışında yapmaya çalışınız.
Mars 2016
Yıla akrep burcunda başlayacak Mars bu yıl retro hareketi ile neredeyse 2 ağustosa kadar Yayda kalacak ki bu da bu yılın akrep ve yaylar açısından hem hareketli bir yıl olacağını hem de huzuru bulmakta zorlanılacağını gösteriyor.Retro harekette olacağı  17 nisan/29 haziran aralığında akrep ve yayların çok sabırlı olmalarını gerektirecek durumlar oluşurken genel olarak da bu burçlar haritanın hangi alanında yer alıyorsa o alanda herkes için bir enerji düşüklüğü işlerin ilerlemesinde yavaşlama söz konusu olacaktır.
Tutulmalar 2016
2016 yılında dört önemli tutulma gerçekleşecek;
8 martta 19’ balıkta tam güneş tutulması (super moon)
23 martta 3’ terazide halkalı ay tutulması
1 eylülde 9’ başakta güneş tutulması
16 eylülde 24’ balıkta halkalı ay tutulması
2016 nın Süper Ayları
8 mart balık yeni ayı
15 ekim koç dolunayı
14 kasım boğa dolunayı
13 aralık ikizler dolunayı

0 yorum:

Yorum Gönder

yorum yazman beni sevindirir..