Google'dan tüm Android telefonlara sohbet uygulaması: Jibe

Google'ın geliştirdiği ve bu sabah duyurduğu, tüm Android telefonlara çıkması beklenen Jibe isimli platform, Whatsapp başta olmak üzere SMS'e büyük bir darbe indirecek; zira Android'lere kurulu olarak gelecek uygulama temel mesajlaşma uygulaması olacak.

Kısa mesaj servisi yani daha bilindik, yaygın adı ile SMS, artık mobil cihaz kullanıcıları tarafından unutulmaya yüz tutmuş durumda. Bunun sebebi ise sosyal medya platformlarının sunduğu, daha işlevsel mesajlaşma sistemleri. Whatsapp da bunda dahil elbette.
Çalışmalarına başlayan Google, bütün Android cihazlarda kullanılabilecek ve Rich Communications Services (RCS)'e uygun bir mesajlaşma platformu geliştirdi (RCS dünya genelinde iletişim kalitesinin belirlendiği bir çalışma).

Dünya genelinde 800'e yakın GSM operatörünün bağlı olduğu GSMA, yaptığı duyuruda Google'ın evrensel bir RCS müşteri profili oluşturarak, GSMA bünyesindeki GSM operatörlerine sunacağı belirtti.
Webtekno'nun haberine göre Google'ın RCS'ye uygun bir mesajlaşma platformu kurması demek, mesajlaşırken fotoğraf, video gönderebilmeniz, grup konuşmaları yapabilmeniz demek. Yani telefonunuzda Whatsapp tarzı bir SMS sistemi olduğunu düşünebilirsiniz.
Jibe adı verilen bu platform, Android cihazlarına özel olacak ve GSM operatörleri tarafından desteklenecek. Benzer sistemi Apple, iPhone kullanıcılarına iMessage ile halihazırda sunuyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder

yorum yazman beni sevindirir..