Esad Kürtlere Kimlik ve Pasaport Vermiyordu.


 

 Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Bunlara karşı biz koalisyon güçleriyle bir hareketin içerisindeyiz ama ne yazık ki koalisyon güçleri şuanda attıkları bazı adımlarla örneğin telefon açıp bizim ülkemize yönelik saldırılar karşısında, Silahlı Kuvvetlerimizin top atışlarını ki bu angajman kurallarının uygulanmasıdır, işletilmesidir, bunu kalkıp 'Suriye'deki Kürtlerin vurulması' diye ifade edenler, önce dürüst davransınlar, onları ben dürüstlüğe davet ediyorum. Dürüst davranmıyorlar. Suriye'nin kuzeyinden kaçıp gelenler, Suriye'de rejimin daha düne kadar orada yaşayan Kürtlere pasaport dahi vermediğin, kimlik dahi vermediğini kime anlatacaklar. 5 yıl öncesine kadar Esed'e 'Bunlar senin vatandaşın değil mi bunlara niçin bunlara kimlik kartını, pasaport vermiyorsun' diyen benim, bizzat kendisine söyleyen kişiyim. Neredeydi bu adamlar, bu Batı neredeydi? Biz bunları yaşamış birisiyiz, bunları biliyoruz.

Hollandalı bir gazeteci, ne kadar kolay yoldan sahte Suriye pasaportu alındığını gözler önüne serdi. Gazeteci, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin fotoğrafını kendi fotoğrafıymış gibi kullandı.

Suriye pasaportunun ne kadar kolay temin edildiği Hollandalı bir gazeteci tarafından gözler önüne serildi. Ortadoğu’da yaşayan Haarald Doornbos, kendi adına iki gün içinde sahte Suriye pasaportu aldığını anlattı.

825 dolar karşılığında Suriye pasaportunu eline alan gazeteci, “Başbakanın fotoğrafını kullanmamın sebebi Mark Rutte’nin şahsı ile ilgili değildi. Onun fotoğrafını kullanarak sahte pasaport alabilirsem bu işlerin ne kadar ayak altına düştüğünü göstermeyi istedim” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

yorum yazman beni sevindirir..